Home | Contact | Disclaimer 

Ook Welcom

Matchen via BUUV werkt!


Een tijdje terug stond er op de website van BUUV Montferland een oproep van Kevin. Het Oranjefonds heeft deze oproep ook gezien en kwam bij Kevin thuis filmopnames maken. Het filmpje is hier te bekijken. Inmiddels is er een maatje gevonden voor Kevin via BUUV, fanastisch toch!?

Het verhaal van Kevin

Kevin is 14 jaar en een echte treinfanaat. Af en toe maakt hij samen met zijn moeder treinritjes door Nederland. Daar trekken ze dan een dagje voor uit, want Kevin wil het liefst in zoveel mogelijk verschillende treinen zitten. En daar maakt hij natuurlijk een mooie foto van. Kevin is ook helemaal fan van modeltreinen. In die wereld kan hij helemaal opgaan. Zeker nu hij via een oproepje vier verhuisdozen vol modeltreinen en attributen heeft gekregen. Ieder weekend en als het even kan ook ’s avonds, is Kevin op zolder met zijn passie in de weer.

Kevin heeft bij zijn geboorte zuurstofgebrek gehad. Daarom is zijn fijne motoriek niet goed ontwikkeld en kan hij niet goed omgaan met omgevingsprikkels. Met zijn spraak is gelukkig niks mis. Hij kletst de oren van je hoofd. Je kunt wel raden wat zijn favoriete onderwerp is!

De oproep van Kevin
Kevin wil aan zijn treinenimperium bouwen. Daarom is hij via BUUV Montferland op zoek naar een geduldig iemand die hem kan helpen bij priegelwerk en grotere bouwklussen. Het liefst iemand die net als hij helemaal gek is van treinen. Zet jij Kevin op het goede spoor?


Voor Elkaar

Activiteitenkalender


Voor Elkaar

in Montferland


Wist u dat Montferland gelukkig is met heel veel bewoners die graag 'iets' voor een ander doen! Naast een klusje voor de buren, een boodschap voor een ziek familielid en het ziekenhuisritje voor een buurtgenoot wordt er nog een hele hoop meer gedaan.

Zo organiseren Montferlanders een heleboel voor een ander zijn of haar welzijn. Deze zogenaamde burgerinitiatieven kunnen groot maar ook klein zijn, alle beetjes helpen! Denkt u bijvoorbeeld aan het opzetten of verder uitbreiden van een ontmoetingssoos of een dorpshuiskamer waar  mensen elkaar ontmoeten, een kop koffie drinken, een praatje maken of de krant lezen. Welcom kan dit soort initiatieven ondersteunen, mits daar behoefte aan is. U kunt hiervoor contact opnemen met Kelly Nederhof (Didam e.o.) of Yvonne Dieks ('s-Heerenberg e.o.)

Benieuwd wat er allemaal al in Montferland georganiseerd wordt door burgers zelf. Hieronder een greep uit de activiteiten door burgers zelf ontplooid en verder ontwikkeld:

Repaircafe Montferland

Senioren Platform Loil